Where is my Venice beach

Jag har en känsla av att precis som i mina vardagliga samtal, så borde jag lära mig att hålla saker kort. Jag har en förmåga att överförklara saker och detta leder till långa samtal som egentligen kunde tidseffektiviseras. Vad jag nu har upptäckt är att jag har samma problem i skrift och därmed är mina inlägg på tok för långa för att folk ska orka läsa:)

Så från och med nu inleder jag min träning i att skriva kort och koncist:) Vad som hänt sen det senaste inlägget är följande.

1: Jag har vart nere på gymmet ännu ett pass, har även hyggligt fortsatt med kosten vilket känns riktigt skönt. Vem vet när jag kommer hem kanske jag är hälften av den man jag var när jag åkte:) bokstavligt talat då.



2: Jag klarade det muntliga sluttestet i Kinesiskan, 80/100 poäng och jag är nöjd. Testet var löjligt enkelt men vem är jag att klaga. Nu är kursen iaf avklarad och jag kan fokusera på de andra ämnena som jag faktiskt har fallenhet för.



3: Jag har lärt känna lite nya människor här borta som hjälper mig att förstå hur dom (Kineser) faktiskt funkar, hur dem tänker och hur det är att verkligen växa upp och leva i Kina. Detta tycker jag är otroligt intressant och undrar om inte detta är den egentliga utbildningen jag tar med mig hem.

Mer än såhär blir det inte:) Jag ska fortsätta min lördagsmorgon med kaffe och några mer avsnitt av Serien Californiacation och drömma mig bort till ett varmt och soligt Venice beach.


Hårdträning både fysiskt och mentalt

Nu har det börjat på allvar, nu är det träningstajm!:) Har sen ett tag tillbaka vart hyggligt duktig på att äta bra, och även se till att röra mig. Har vart ute och sprungit en del samt fotbollsträning samt lite hemmatränande. Men nu tar jag det ett steg längre för nu har jag skrivit in mig på ett gym bara 100 meter från byggnaden jag bor i.

Har vart där och tränat två dagar i rad nu och jag trivs, det är inte det största gymmet men det har vad jag behöver. Så nu är det bara att fortsätta äta rätt och träna som jag gör nu så ska man nog va i bra form tills man kommer hem. Har ju redan börjat se lite resultat under tiden jag vart här så det skall gå bra det här!:)




Men så är det kinesiskan! det är så att kursen slutar nu på torsdag och då med ett muntligt sluttest. Därför sitter jag i detta nu och pluggar in ord och försöker göra mig redo, dock med mindre bra resultat då jag mer än ofta försvinner in i saker på datorn:P Men det skall nog gå vägen ändå, som jag förstått det hela så är detta provet ca 40% av betyget och resterande saker har jag redan klarat av. Så sålänge jag inte klantar till det avsevärt så borde jag på torsdag eftermiddag iaf ha ett godkänt i kursen.

Men man vet ju aldrig så lika bra att plugga. Ne dags för mer kaffe, studentens bästa vän:)

Dags för en typisk söndag

Ja idag är det söndag och som de flesta vet så är det den sista dagen i veckan, det innebär också den sista lediga dagen på veckan. Jag hade personligen haft en helg till, men samtidigt så säger alla så på söndagar:D

Vi va ute och festade igår vilket var riktigt skoj, dock så resulterade det i att jag idag har vart ganska slö. Det är egentligen inte fel att vara lite slö, men att börja dagen klockan 16:30 är inte okej=)

Men nu är klockan snart 20:00 och har kommit igång lite smått, slängt in en tvätt, fixat i ordning lite i rummet och ska strax iväg till Windows scoreboard. Har inte vart där ännu men det låter som en riktigt trevligt ställe, och maten skulle vara helt okej. Länkar vad som skrivits om stället:

"While the Windows affiliation may drive some potential customers away, Scoreboard is actually one of Shanghai's best venues for a fun, affordable, and pretension-free night out on the town. Drinks are dirt cheap (10-20rmb), the extensive pub food menu is surprisingly palatable, and the rock and punk music infused atmosphere is always appreciated among the mix of expats and locals. Sports games are shown on the big screen and TVs throughout or try your hand at a game of pool, darts, or foosball."



Låter som ett ställe i min smak men någon öl blir det inte, dock ser jag fram emot en smaskig hamburgertallrik till fotbollsmatcherna vi ska kika på.

Rolex masters recap!

Ja jag var ju på Rolex Masters! och för er som inte vet vad jag pratar om så är det en jättestor tennisturnering med världens bästa tennisspelare. För att vara lite mer konkret så är det en av turneringarna på världstouren och var turneringen som av spelarna blev utseed till den bästa förra året.

De bästa spelarna i världen ställer upp och vi fick möjligheten genom skolan att åka dit för att se dem spela. Vad vår lärare också lyckades med var att fixa så fick en rundtur genom området samt att eventansvarige för hela turneringen tog några ord med oss. Jag hade tillochmed turen att få prata lite snabbt med honom och tog en bild på oss vid centercourten (den bana som de allra största matcherna spelas på)

Hela eventet var fantastiskt, det var större än man kunnat ana, och de möjligheter vi fick, prata med alla höjdare samt se samtliga top5 värlsspelare spela var för bra för att va sant. Det var iaf vad vi trodde innan, men som snabbt visade sig vara verklighet. Vi fick även se Robin Söderling spela från bästa sätena och skrällen när Nadal förlorade sin match mot Melzer om jag inte minns fel. Allt finns dokumenterat via kamera och jag slänger upp lite bilder här under.



Centercourten från utsidan. Man kan inte se det nu, men taket kan fällas ut som en blommande blomma. Extremt häftigt när det är bra väder.



En bild tagen från samma plats som centercourten är fotad ifrån, fast åt andra hållet. Området var riktigt stort och det fanns otroligt mycket planer. Vi hade dock otur med vädret fast det gjorde inte mycket då alla intressant matcher i princip var under tak.



Här står jag framför centercourtbanan med en av de högsta hönsen för hela turneringen. Med det passande namnet Michael så är han PR och Eventansvarig för hela Rolex Masters om jag förstått det hela rätt. Riktigt duktig affärsman som nu fixat att Rolex Masters Shanghai är kontrakterad till iaf 2020.



Självaste Murray i egen hög person som passade på och träna lite framför ögonen på oss. Världsfyran om jag kan min rankning bra. Spoilervarning här, för han var tillslut den som tog hem hela turneringen när han slog Federer i finalen.



En överblick från högsta platserna inne på centercourten. Inte mycket mer att säga, är Murray som tränar inför sin första match som inleds på förmiddagen så folk har inte hunnit komma ännu. Det var otroligt mäktig senare på kvällen när Nadal och Federer spelade.



Murrays match inleds och det gav en bra försmak på hur det skulle kännas att se tennis av världsklass på nära håll.



Världstvåan Djokovic vann sin match i överlägsen manér och visade storform. Hade honom som tippad finalist men han nådde inte hela vägen då han blev utslagen av Federer om jag inte minns fel.



Självklart var vi och stöttade Söderling i hans match mot Ferrer. En revanschsugen Söderling visade att hur man servar är i världsklass och servade ut Ferrer i en annars jämn match.



Servkungen själv. Har mer bilder, även på Nadal och Federer men dem är i raw-format och därav har jag inte orkat fixa dom ännu. Men är man intresserad av dem så är det bara att skriva. Det va allt från detta inlägg. Nu ska jag återgå till livet utanför datorn:) Ha det gott allesammans!







Kort skoldag, fotoläxa och fotbollsträning

Min dag summeras kort och gott med inläggets rubrik. Skoldagen på måndagen är en riktig mjukstart på veckan. Vi har endast två lektioner på knappa timman var, så efter att jag ätit lite så var jag redan hemma vid halv 11 tiden. Passade på och tog en powernap, sen stack jag och Chi-tak till ett västerländst ställe och åt en pasta. På eftermiddagen passade jag på att dra ner till arenan för att jogga lite för att upprätthålla den bra träningsstreak jag har nu. Har tränat nått varje dag ett tag nu och det känns bra, börjar komma i bättre form. Men efter jag joggat en del så var det dags för fotboll!

Jag träffade en person nere på arenan häromdagen när jag joggade som informerade mig om att västerländska fotbollslag tränar/spelar där varje måndag vid halv 8. Så jag frågade om det fanns möjlighet att vara med och dom har ett gäng som samlas varje måndag och sätter ihop lag för lite fotbollsträning. Så idag passade jag på att va med efter min joggning. Det var riktigt skoj och dom som spelar där va riktigt schyssta, så framöver har jag fotbollsträning på måndagar, något jag saknat, en rolig sport att sysselsätta mig med:)

Sen nu sent på kvällen gjorde jag klart min fotoläxa till event design kursen. Så den är inskickad och klar, nu är det dags att sova! En dag imorgon också:)

Här är en bild på arenan vi har bakom höghuset. Riktigt smidigt att ha den så nära.

ordentlig? frukost, basket och chuck

Igår var en dag då inte alltför mycket hände i Shanghai, iaf inte för mig. Det började med att jag vaknade vid en sådär 9 tiden på morgonen. Jag började se på en film, vilade lite, och gjorde veckans inlämning i Event designkursen. Kändes skönt att få den avklarad och när jag väl skulle upp och göra frukost så hade tiden sprungit iväg. Klockan som jag trodde började närma sig 13, var i själva värket 15:30:P men men, mat var jag ändå tvungen att ha i magen så fixade ihop detta lite snabbt:

 

Så efter att ha ätit en väldigt sen frukost så kom en vän till Chi över som nyss anlänt till Shanghai. Så tillsammans gick vi ut på stan. Senare åt vi på resturang där maten som vi åt påminnde väldigt mycket om hur kinamaten smakar i Sverige. Strimlad biff med purjolök samt friterade räkor med annanas i sötsur sås. Det smakade riktigt gott om jag ska va ärlig.

Efteråt så gick vi till arenan vi har bakom huset för att hyra in oss på en av de belysta basketplanerna vi har där. Så det blev en del basket mot några av kineserna som spelade där, efter det bar det av hemåt och jag kollade serier, pratade med vänner i sverige och tog det lite lugnt. Ordet lugnt kan nog beskriva dagen i allmänhet. Hoppas allt är bra där hemma!




Mer bilder och snart Rolex Masters!

Japp då va det en ny skolvecka och nu börjar det verkligen komma igång. Just nu och denna månaden ut har vi totalt 5 kurser samtidigt och jag vill påstå att det faktiskt är rätt mycket. Dock är det så för att två nya kurser börjar nu medans vi inte är klara med kinesiskan förän i slutet av denna månaden.

Men det är trots allt inte så dumt, tiden går fort och man får göra själ för att vara här, bättre med intensivt nu och lugnare sedan. Jag har även pratat med några av lärarna för kurserna vi har nu och bett dom att få studera snabbare. Detta kanske låter helt galet, men faktum är att kineserna pluggar dessa kurser i ett ganska långsamt tempo. Mycket på grund av att det är på engelska och de flesta är inte så duktiga inom språket ännu. Men det skapar en möjlighet för mig att plugga dubbelt tempo vilket då blir normalt tempo för mig så man kan tenta av kurserna snabbare, därmed få mer fritid framöver. Så jag hoppas även de resterande lärarna godkänner detta.

Annars så är det snart dags för oss att besöka Rolex Masters. För er som inte vet vad detta är så är det en stor tennisturnering här i Shanghai där världens bästa tennisspelare gör upp om vinsten och en massa pengar. Det är även en del av världstouren som vi får förmånen att se med hjälp av skolan. För endast 50rmb (som blir ungefär detsamma i svenska) I detta får vi möjlighet till bra platser på alla planerna, gå bakom och eventuellt få prata med någon av tennisspelarna, samt att vi förhoppningsvis får prata med någon av eventansvariga på plats. Det är faktiskt lite för bra för att va sannt känner man, men det skall bli en upplevelse:)

Det sista jag har att förtälja är att jag har mailat företaget vi har sammarbetat med innan kina, och om inget annat sägs så kommer dom hit den 14/15e denna månad. Då ligger förhoppningar på att vi ska få åka med dom ut till fabrikerna och se hur det funkar, samt eventuellt produktutveckla på plats. Något jag hoppas dom fortfarande vill då det vart lite dåligt med kommunikationen sen vi kom till Shanghai. Något jag tror vi får ta på oss, men hoppas dom har överseende då det är mycket att göra samt mycket att anpassa sig till här.

Hoppas allt är bra och bifogar lite mer bilder från resan till Peking:)



En bild tagen från Taxin då vi åkte från flygplatsen till vårt hotell.



Tyckte det var lite intressant att toaletten såg ut som ett fångläger med vakttorn så jag var tvungen att fotografera det:) ps. vågade inte gå dit och kissa. Men jag lever idag iaf:)



ska jag vara ärlig så vet jag inte vad detta är för byggnad, men tyckte den gjorde sig så snygg i ljuset att den förtjänade en bild.



Detta är dörrarna in till Forbidden city, det sägs att om man vidrör de guldiga knopparna så skall det inbringa en tur. Jag kan lungt erkänna att jag vidrörde en del i hopp om detta:)



En fantastisk matmarknad i Peking. Det var en riktigt lång gata full med dessa matstånd som serverade mat i massvis med former. Allt från kyckling till skorpioner, meloner med sugrör i och honungsglacerad frukt:)



Lite närmare bild på vad som kunde erbjudas, närmast ser ni sjöstjärna och skalbaggar



ännu en bild från maten på marknaden, här lite mer traditionell mat.



En av de större gå-gatorna vi var på. Inget speciellt med bilden för övrigt.



Hittade även denna butik, Vitaminwater som är omotligt pooulärt i Sverige, inte minst via pressbyrån har även hittat till Kina:)

Det var allt för detta inlägg:) ska ta med kameran till Rolex master så hoppas vi få lite bilder från Federer, Nadal eller Söderling:) På återseende!






Mer, och då pratar jag inte Festis

Då va det lördag här i Shanghai och snart skall jag iväg på lite fest. Det roliga är att det är några bekanta från Alingsås som tydligen här och studerar. Dom ska  ha en hejdå-fest för en som skall åka hem snart så det skall iaf bli intressant att träffa lite bekanta ansikten här.

Annars har jag fått pengar från csn och jag kollar på att köpa mig en kamera jag kollat på ett bra tag. Canon eos 550D heter kameran och är en riktigt fin digital systemkamera med möjligheter att filma i HD upplösning. Den är några hundralappar billigare här också så det kan vara ett bra köp om man är säker på att det inte är fejkdelar.

Mer än såhär blir det inte detta inlägg, men tänkte försöka slänga upp lite bilder här under från Peking:)



Skorpioner och andra skalbaggar på pinne fanns det att köpa på matgatan:)



Vi testade på Peking-anka på en rekomenderad resturang i mitten av ingenstans där kändisar som Jet li med mera hade ätit. Kan rekomendera pekinganka, otroligt gott!



bild tagen inne i "The forbidden City"



Ännu en bild från Forbidden city



En bild från den avlidne drottningens sommarställe:) Skall tilläggas att byggnaderna ni ser är inte allt. Sjön och allt runtom tillhör, ö-arna, samt alla byggnader runtom hela området ingår i sommarstället. Jag tror att ytan motsvarar en mindre svensk stad:)



Ett område av gamla lager/fabrikslokaler som används som konstutställningar, samt resturanger och designvaror



Och så hittade jag något som får barnet i mig att skrika av glädje. Transformers ledare Optimus prime i naturlig storlek. Det är vad jag kallar Konst:)

Det va allt för detta inlägg, ska ägna lite tid åt att fixa mer bilder att lägga upp. Har riktigt många bilder jag är nöjd med som ska komma upp, men jag funderar på att kategorisera det till dem olika resmålen. Nu måste jag göra mig i ordning för utekvällen. Ha det gott allesammans!

Hemma igen! lr vänta "Hemma"?

Ja då var jag tillbaka i Shanghai efter 5 dagar i Peking eller Beijing om folk så vill:) Jag har hunnit med riktigt mycket på dessa dagar. Kan summera det med att vi besökt Kinesiska muren, The forbidden city, Palace of Heavens, Kända gränder, en känd underground resturang som severade pekinganka, något område för filminspelning och mer diverse ställen man ska ha besökt!

Jag har vart extremt flitig med kameran också, jag kunde knappt tro mina ögon när jag kollade hur många foton jag tagit. 520 st för att vara hyffsat korrekt! Det blir ett litet pill att sålla ut vilka bilder som man ska använda, och vilka som ska upp här. Så därför kommer inte bilderna vara med i detta inlägg men kanske nästa. Men det har vart helt en helt okej resa och platserna vi hart vart på är lätt värda ett besök om man har möjligheten.

Dock finns det baksidor med Peking, en av dom är att det är mycket smog i staden vissa dagar. Vi hade extrem tur med vädret och klarade oss undan detta nästan varje dag, men sista dagen fick vi ett litet smakprov då det var som att det var dimma över staden. Men nej inte va det dimma, det var smuts i luften och det är något konstigt om man inte är van vid det. Något man lärt sig är att vi ska va glada att vi har det så rent som vi ändå har det i sverige, som lyxen att dricka vatten ur kranen och kuna andas frisk luft på dagarna.

Men för att avsluta detta inlägg så sitter jag nu i mitt "hem" i Shanghai som äntligen har börjat kännas som mitt, och som en plats att slappna av på. Nu ska jag vila upp mig och till detta har jag köpt en kycklingsallad från Costa och satt på Kaffe så nu är det adios:) Ha det gott allesammans!

Här kommer iaf en bild ifrån den gamla drottningens sommarställe:)



Packa igen, lite shopping, löpning och Peking

Ja då va det lördag kväll i Shanghai och vi packar just nu för morgondagen. Klockan 05:45 ska vi vara klara att hoppa in i taxin mot flygplatsen där ett plan väntar för att ta oss ner till Peking (Beijing). Vi har som jag tidigare nämnt Chinese holiday just nu och med detta lov, så det skall utnyttjas. Så imorgon bär det av, och det är planerat att besöka kinesiska muren, the forbidden city och flera andra intressant ställen:)

Men vad har hänt idag, igår och torsdag kväll? Jo i torsdags var vi ju som sagt på Hotpot och KTV. Hotpotresturangen var helt okej och maten var riktigt god, sen får jag väl erkänna att det är mkt besvär för lite mat. Lite som en svensk kräftskiva:) Men värt det får jag tillägga.





Sen bar det av mot KTV och detta va nått jag verkligen hade sett fram emot. Hade på förhand hört att asiater och kareoke är som fiskar i vatten, så man va ju lite intresserad av hur detta skulle va. Våra lärare från mandarinkursen var med oss och vi hade även hört att dom skulle vara riktigt vassa sångerskor, något jag nu i efterhand kan erkänna att dom är:)





Speciellt efter att ha fått uppgiften att sjunga duet i Celine dions - My heart will go on med en av lärarna. Framträdandet var en upplevelse för dom andra iaf:) Som summering av KTV så får jag säga att har man möjligheten att besöka nått sådant ställe med kineser så gör det! Det var skoj, upplägget var bra (Ett rum med soffor, micar, små instrument och belysning med bra ljud). En helkul kväll är vad man får!

Igår var den lugnaste dagen jag haft sen jag kom till Shanghai, den spenderades på formidabelt lugnt sätt. Det innebär att jag kollade serier, filmer, åt god mat och njöt av min ledighet. En dag man ibland behöver. Gjorde lite små-utflykter till tjejerna i klassen och hjälpte dom att fixa så dom kunde se film med ljud. Sen på hemvägen gick jag förbi Costa och köpte med mig en underbar ceasarsallad:)

Idag har jag dock vart mer aktiv, började morgonen med att ge mig ut på promenad/joggingtur. Lite speciell sådan då jag skippade mobilen och tog bara med mig pengar och nycklarna hem. Jag valde sedan ett håll och bara fortsatte ditåt för att utforska vad man kunde stöta på där borta. Jag var borta i närmare 3 timmar och lyckades hitta en hel del under tiden.

Hittade en riktigt fin park mitt bland höghusen, en riktigt stor sådan med dammar där det låg flytande bollar barn kinde gå in i. Lite som ekorrhjul som barnen kunde springa i på vattnet. Sen hade dom ett litet tivoli med krockbilar, lekmaskiner och några andra små karuseller för barnen. Sen så va det såklart mer vanliga saker i parken som stora öppna ytor där folk fikade, stora växtligheter och mysig atmosfär. Jag stannade och kollade på några äldre personer som utövade Tai-chi på morgonen och tog några kinesiska ord med dom efteråt. Jag försökte iaf, det blev ingen djup disskution men dom tyckte det va kul att jag var intresserad:) Jag tränade även min kinesiska lite senare med dom vid ingången till parken, för att sedan få en karta så jag kunde ta mig hem:)

Hemvägen som va en bra bit passade jag på att springa, så fick mig en rejäl promenad och joggingtur i morse vilket kändes riktigt bra. Sen väl hemma så visade det sig att vännerna skulle till en fejkmarknad som vi inte vart på, så jag hänkade på dem. Hittade lite saker faktiskt och har fotat vad köpt så det lägger jag upp här under sen. Mer har jag inte att säga om dagen då jag nu sitter och packar för resan och borde lägga mer energi på detta:)






Ni får ha det riktigt gott allesammans!

RSS 2.0