Packa, fixa, dona

Imorgon åker jag! så sitter just nu och packar men har stött på ett problem... hur packar man för en halvårs resa? Det är inte lätt måste jag erkänna och tanken får mig att bli lite lamslagen. Jag borde redan vara klar för längesedan och min redan närvarande resepanik blir inte bättre:P

Dock ska det bli sjukt spännande och den känslan får mig att komma igång, med lite hjälp från kaffe då förstås:)
Jag har även fått låna en digital systemkamera av Rickard, så massvis med cred till denna vänliga själ. Tack vare honom kommer jag kunna dokumentera resan. Dock ligger mina förhoppningar att någon gång under vistelsen åka till Hongkong för att försöka fynda en Canon eos 550D alternativt nått bättre om pengarna talar ett vänligt språk.

Nog tjötat, nu får jag återgå till packandet:) Peace


En vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar! sen åker jag till Shanghai och det är ett nytt kapitel i den bok jag kallar livet. Det är riktigt spännande men samtidigt är det en känsla av att ge sig ut i något jag inte har det minsta koll på. Denna limbo av känslor gör att min mage känner sig lite som en åkattraktion på liseberg:)

Men i det stora hela så är detta ett stort äventyr för mig och jag ser fram emot det, lite resfeber är väl bara normalt tänker jag. På tisdag nästa vecka är det dags och då tar jag mig ner till Helsingborg för att möta upp Chi-Tak. Vi gör sedan gemensam resa ner till Köpenhamn för att där gå på planet som för oss till Munchen (stavning?). Väl i Munchen får vi vänta i ett par timmar på flyget som sedan går hela vägen till Shanghai.

På plats i Shanghai blir vi hämtade av vänliga själar från universitetet vi ska studera på, och dom kör oss till ett hotell som är bokat åt oss i tre nätter. Tanken är att under den tiden skall vi gå på ett par lägenhetsvisningar och förhoppningsvis så är någon av dom vad vi hoppas på. Sen är det bara att börja aklimatisera sig:) och 5 dagar senare kommer Anna och Sophia ner och hur dom har löst boende vet jag inte ännu, men vi hoppas ju på att hitta en lägenhet för allihop.

Jag har som förhoppning att hitta en videokamera att köpa med mig på resan så man kan göra en dokumentation av hela resan och samtidigt videoblogga lite. Det vore fräsigt och i samband med det lära mig lite mer om videoredigering. Dock ser det lite mörkt ut på kamerafronten för de jag kikat in är aningen dyra och vet inte om jag vågar lägga dem pengarna på det. Kan ju vara en skön säkerhet att ha en del extra slantar på plats i Kina.
Men förhoppningar lever kvar och ska på nått sätt försöka göra lite videobloggande:)

Nu ska jag skriva klart komplettering av c-uppsatsen för behöver dem poängen för att Csn ska tycka det är vettigt att skicka mig pengar i Kina. Vilket är ganska trevligt om inte ett måste för att jag ska överleva:D så håll tummarna att dom tycker det är en bra idé att betalt deportera mig till andra sidan planeten:)

Nu är det kaffe och skriva några rader till på rapporten, peace!


Mer musik

Nu är det på tok för sent och jag borde ligga i sängen redan. Men det sista som skall inlyssnas är denna låt! godnatt folket


Dum av dig

Svensk hiphop kunde under ett par år summeras med namnet Snook, det på gott och ont. Personligen tycker jag om svensk hiphop, men det är många som anser att den ligger långt efter amerikansk och att det mest är kommersiell bla bla och inte äkta. Men nog om detta, för båda parter från Snook har i sommar startat solokarriär och först ut var Oskar Linnros och han släppte ett album som har fått ofantligt bra kritik och låtarna spelas nu överallt. Låten Från och med du är kanske den mest hörda och får säga att det låter bra även om det är långt ifrån vad Snook var.

Nu har Daniel Ray Adams som är den andra personen från Snook även han släppt eget. Dock så är det bara en singel vad jag förstår är från en kommande platta men här har vi något riktigt vasst. Jag vill även sticka ut näsan och påstå att det är bättre än det jag hört från Oskar och jag tror att följer plattan i samma spår som singeln så kommer detta även bli en hit. Ni får avgöra själva men detta är helt klart en låt jag skulle dra igång om man ville få en go glad stämmning, den levererar!


Nu är det snart dags!

Den 31e denna månaden (augusti) flyttar jag i ett halvår till Shanghai! Det känns lite overkligt faktiskt och nu börjar resfebern infinna sig. Men det ska bli spännande och ett äventyr:)

Mer än så behöver jag inte säga, kommer blogga som tusan från Kina, och har som mål att även börja videoblogga från min vistelse där. Hoppas även att få tillträde att filma lite på fabriker och göra ett mindre reportagé. Men som sagt är det förhoppningar, det skall inhandlas en bra kamera först.

Nu har jag lugn kväll för mig själv och tänkte posta lite länkar till diverse saker och det första är en låt som min bror tipsat om. Rufio heter bandet och är för dom flesta okända, men är ett ganska stort band men har inte gjort sig ett namn här i Sverige bara. Började lyssna på dem för ett par år sedan och dom hade redan då ett speciellt lite skatepunkigt sound som idag nästan är standard. Detta är en låt från senaste plattan "Anybody Out There" och bör avnjutas en solig go dag för att få det där lilla extra "må-bra-peppet":D


Heroes of Newerth

Jag har under många års tid tyckt om spel, i alla dess former. Jag började även tidigt att tävla i spel, då det fanns en växande tävlingsmänniska inom mig. Detta har ju de flesta i min närhet snappat upp och relativt ofta får jag förfrågan om vad det är för spel jag spelar. Just nu är det ganska mycket fokus på ett dataspel vid namn Heroes of Newerth. Ett starkt tävlingsinfluerat lagspel som jag och mina vänner försöker spela över nätet så ofta vi får chans/möjlighet. Jag ska inte gå in på hur spelet funkar för det skulle bli alldeles för långt inlägg att orka läsa. Men jag tänkte länka en video så folk kan se lite hur det ser ut.



Studskonst

Det finns en hel del att skriva egentligen, händer en hel del osv men av nån anledning så orkar jag inte riktigt skriva om allt som händer. Utan jag fokuserar lite på godbitar och saker som man vill dela med sig av och som man tycker andra borde se,höra, känna.

Här är en video som jag snubblade över nu på kvällskvisten och måste säga att den är sjukt soft. Snygg rendering, schysst slowmotion capture och en jädra bra låt till det. Sen att snubben är kung på studsmatta är det ingen tvekan om. Njut av lite studskonst!;)


Bytt upp mig och en nypa frisk luft

Det var några dagar sedan jag la upp något inlägg nu. Jag har haft en del saker för mig och även uppgraderat mig lite. Jo såhär ligger det till, jag har sålt av en hel del saker för att få in lite extra kronor för min flytt till Kina. Där ingår även min stationära dator som nu är såld. Men jag har en laptop som råkar vara prestandamässigt vassare och den har jag fixat till så den funkar som stationär burk numera. Så det har tagit lite tid att fixa till, men det är inte bara därför jag har varit ifrån det här www.

Jag har även vart ute och hälsat på Niklas i närheten av Tanum strand. Hans sambos släkt har stuga där ute och jag blev utbjuden dit att hälsa på och det tvekade jag inte på. Så har vart uppe och badat i havet och ätit kräftor vilket gjorde gott för själen:)

Men nu är jag hemma, utvilad och på bra humör!:D Drog igång tränandet en nivå längre också. Så idag har jag och olle vart ute och gått en mil och ändrat matvanorna så nu ska det hända grejjer. Nu börjar det närma sig flytten till Kina så tiden är knapp så gäller att vara seriös.


RSS 2.0