Mickes musikhjälp! del 3

Då är det dags för den tredje och kanske sista stora musikhjälpen för ett tag framöver. Man måste ju ändå lyckas hitta bra band med:) Men nog med tjöt, här kommer go musik!

Först ut är ett relativt okänt men ändå etablerat band. Skillet, Sjukt bra med bra tryck i. Finns många fler bra låtar om man söker på dem.
Skillet - Hero


Kan vara låten med världens bästa gitarrslinga. Blir galet pepp av den här låten
Bloc Party - Hunting for witches


Ett annat mer okänt band är "Main event". Tror dom är på gång att släppa sin andra platta nu i slutet av månaden efter några års uppehåll.
Main event - My world


Ett band som har mer bra låtar per platta än de flesta är gruppen A fire inside. Har fått en del klagomål att dom bytt stil på senaste skivan. Kan inte riktigt uttala mig om detta men för den som vill ha bra musik i denna genren så är det få band som slår AFI
AFI - Love like winter


Här är ett annat ganska okänt band för de flesta, dock tror jag det snart kommer bli ändring på det då dem är riktigt jädra bra. Har länkat dom här för ett bra tag sedan och nu är det dags att köra dom igen. Pratar om det svenska bandet Break your frame
Break your frame - Strange games


En låt som får en att längta efter sommaren.
Dirty Heads - Lay me down


Sjukt bra band med ett gött tungt sound är Three days grace. Tipsar även om låtar som "animal i have become" och "i hate everything about you" Här kommer
Three days grace - Break


Sist avslutar vi med en riktigt go ny låt från Danko jones. Ös ös ös
Danko jones - Had enough


Nu är Ski-net nära

Ja snart har vi terminator filmerna framför oss här på gatorna! Ne skämt åsido, jag har nyss fått min iphone4 som jag beställt och det är lite sjukt hur mycket man kan göra med de små mobiltelefonerna nu. Jag är inte direkt gammal men jag minns rätt väl tiden då ingen hade mobiltelefoner, och det var verkligen inget man kunde ana skulle se ut såhär idag. Lite rolig kuriosa så.



Nu ska jag dock se om jag inte kan använda telefonen på ett sådant sätt att jag kan fota och skicka direkt upp till bloggen från telefonen. Isåfall kommer det vara mycket mer foton i inläggen framöver och det vore riktigt smidigt. Jag har även hittat ett litet roligt tillbehör till iphonen, nämligen en fisheyelens. För er som inte vet så är det en lins till kameror som gör det hela mer ovalt och används flitigt i extremsportsfilmer såsom skate-filmer.

Denna smidiga lilla manick skulle inderlätta en hel del vloggande. Dock vet jag inte om det riktigt är min grej, men kanske kunde vara kul och göra små minivideos och lägga upp. Får se, får se.


Mickes musikhjälp! del 2

Människor har fått för sig att jag sitter och ruvar på en skattkista av musikaliska guldkorn... och självklart som den lilla musikhöna man är så gör jag detta:) Sen tänkte jag att det kanske kunde vara kul att faktiskt ta del av något annat än historier om Kina för en stund, jag kommer dock samla tankarna efter min vistelse där och skriva ihop en längre summering med bilder i ett saftigt inlägg i framtiden. Men nu under tiden så kommer del två med youtubetips för den gemensame mannen/kvinnan att ta del av:

Börjar med Kajmir royale och en låt polarn lyckades hitta ett bra tag innan han va signad och några visste vem han var. Dock va det ju inte svårt att förstå att han snart skulle slå. En riktigt grym pepplåt
Kajmir Royale - None of that


Hoobastank - Out of control


Sen har vi en riktigt go snowboardklassiker hos mig och vänner, jag pratar såklart om Sushi med Kyle andrews. Dock hittade jag ingen video till låten men va gör det när man har detta. Det är teasertrailern till snowboardfilmen "Go get lost" med mitt favoritteam inom snowboarding "Isen7even"
Kyle Andrews - Sushi


Här kommer nästa inslag, har inte mycket mer att säga än att det är en låt som växer på en
Simian mobile disco - Audacity of huge


Underskattat band med en arsenal grymma låtar
Elliot minor - Parallel worlds


Ett annat relativt okänt band
Over it - Think against the grain

Mickes musikhjälp !

Jag fick en förfrågan om lite musiktips och självklart ska man inte va den som säger nej till en sådan uppgift. Så här under kommer lite tips på bra musik alla borde ta del av! Dock kan det vara någon låt som funnits på bloggen tidigare men det kan inte skada att bli påmind om ett guldkorn eller två:)


Chiddy bang - Opposite of adults




Tonight alive - wasting away





En låt från Escape the fate med den nya sångeran och jag tycker han gör ett jädra bra jobb
Escape the fate - Issues





Här kommer en låt från Hardcore senaste platta som är helt underbar
Hardcore superstar - Bully



Här är en låt från Phoenix, lite annorlunda musik från tidigare två klipp men ändå en riktigt höjdardänga
Phoenix - If i ever feel better





Här är en annan go låt som gått flitigt ett bra tag.
Tinie tempah - Pass out




Uppdatering!

Ja då har det gått en tid sen sist och en del har hänt. Men jag tänkte dra en snabbversion av det hela och det börjar med att jag flyger från Shanghai mot Sverige. Mellanlandningen i Frankfurt va lite oroande då det va snöoväder som plågat dem ett par dagar. Och tur hade jag, alla plan mot Göteborg var inställda från mitt bolag utom just mitt plan, så jag var en av dom få som fick komma hem i någorlunda tid till Sverige.

Väl hemma har jag firat jul och nyår, dock i lugn variant men det har ändå vart en riktigt skön period. Mycket snö har det varit också kan jag lova. Men det har vart lugnande och skönt att vara hemma och rehabelitera. Nu framöver väntas att söka jobb för framtiden, samt starta upp egna företaget. Ska även göra klart kurserna i Kina på distans och sist men inte minst ska jag ha en hel del läkarbesök för att se till att jag blir riktigt bra samt slipper liknande öden i framtiden. Detta var allt från mig just nu:) Gott nytt år!

RSS 2.0