Då kommer jag hem igen!

Japp! nu flyger jag hem! Testerna i söndags visade finfina resultat och jag får flyga. Så det har bokats en biljett hem imorgon tisdag. Jag flyger härifrån ca 12:30 och skall sedan landa i Frankfurt för att där byta flyg och sedan raka vägen till Landvetter, Göteborg. Om saker går som det skall så anländer jag i götet klockan 21:20.

Det känns lite skumt att åka hem redan, men när jag tänker på det så har jag vart här i runda slängar 110 dagar.. och det låter ju inte så lite ändå. Plus att jag har fått gjort det mesta så nu känns det skönt att flyga hem och fira jul, födelsedag och nyår hemma i Sverige.

Håll tummarna för att det skall funka i Frankfurt med flygen, det har vart mkt krångel nu med all snökaos. Så som sagt håll tummarna!

Nu ska jag packa ner det sista och kolla film för att sedan sova. Taxin kommer och hämtar mig redan halv 9 så ska förbereda så mkt som möjligt här och nu. Hoppas allt är bra med er där hemma för nu kommer jag!

Vart tog jag vägen?

Nu var det ett väldigt bra tag sedan jag skrev här och faktum är att jag har inte kunnat. Jag skrev i tidigare inlägg att jag vart sjuk ett längre tag, förkyld och feber.. Men den 1e december brakade det lös, jag la mig i sängen på kvällen innan med en smärta i bröstet och kunde knappt sova. Jag försökte ändå och av utmattning lyckades jag tillslut få sova 3 timmar. När jag vaknade upp sen var inte smärtan borta och jag tog mig till sjukhuset.



För att göra en lång historia lite kortare så kom jag in till sjukhuset och hade ont, dom trodde det fanns risk för att det var mitt hjärta som var problemet och dom hade rätt. Jag blev skickad till ett annat sjukhus som skulle vara mer specialicerade på dessa fall. Dom gjorde en massa tester på mig, tömde blod, scanna min kropp osv. Dom var trevliga och bra på det andra sjukhuset och en amerikansk doktor förklarade att jag har inflammation på hjärtat men dom vet inte av vilken typ. Och tack vare detta ville dom skicka mig till ett 3e sjukhus där dom var hjärtspecialister.

Så blev det och väl på det sjukhuset så fick jag tillslut diagnosen att det var hjärtmuskelinflammation. Själva hjärtat var inflammerat. Men detta var inte det enda, utan jag hade allvarlig dubbelsidig lunginflammation, feber som varade i totalt 5 dagar och spydde.

Så jag var i mycket sämre skick än jag vågat tro. Dock ska tilläggas att jag mådde trots omständigheterna rätt bra. Smärtan jag haft halva första dagen hade dom lyckats ta bort och efter 2 dagar på sjukhuse lyckades dom få ner och bort min feber. Jag började kunna andas bra och utan problem efter några dagar på sjukhuset även det. Så trots allt jag hade så var det utan smärtor och större obehag. Läkarna tyckte det var såpass allvarligt att dom ville flyga hit mina föräldrar. Försäkringsbolaget skötte detta och under större delen av min sjukhusvistelse så har dem vart med mig. Vilket faktiskt har vart riktigt skönt och avslappnat.



Jag fick ligga på sjukhuset i närmare 2 veckor, varpå den första veckan fick jag knappt röra mig. Pissa in en flaska och vara uppkopplad till maskiner med 24 timmar om dygnet bevakning. Sen fick jag för var dag göra mer, mer frihet att röra sig lite.

Nu när jag skriver här så har jag blivit utskriven från sjukhuset, jag svarade så bra man kunde göra på medicinen och som jag förstått det hela så har jag repat mig riktigt bra. Dock som alltid vid sådana hjärtsjukdommar så är det nu 3 månaders rehabeliteringstid. Vilket innebär att mitt hjärta funkar som det ska, men är skört.. så får inte anstränga mig, gå upp i puls osv. Så inget festande, ansträngande, drickande av alkohol, inget tränande eller göra något som gör mig ansträngd/utmattad på 3 månader.

Lunginflammationen var såpass allvarlig att det skadade lungorna förstodd jag det som, och det medför att jag får inte flyga flygplan förän läkarna har godkännt att mina lungor är redo för det. Så som läget ser ut nu så ska jag in på söndag för att göra en lung-scan och om resultaten där visar okej, så kommer den kinesiska läkaren att skriva att jag får tillstånd att flyga. Därefter kommer jag åka hem till Sverige för att bli bättre hemmifrån. Det säger med andra ord att om resultaten visar bra så kommer jag antagligen hem på tisdag/onsdag nästa vecka.



Lite rolig kuriosa är att jag fick lägga ut över 20 000:- bara för att sjukhuset/en skulle ta emot mig innan dom visste mitt försäkringsbolag skulle täcka kostnaderna. Det sista rummet jag hade kostade bara rummet 10 000:- per natt, då är det ingen medicin, tester eller omhändertagande inräknat i det priset. En hjärt-scan på det andra sjukhuset kostade 3800:- bara för testet. Så jag har tur att mitt försäkringsbolag gick in och täkte alla kostnader som jag tror landade på runt 130 000 svenska kronor. Dom betalade även mina föräldrars flygbiljetter och boende på hotell så jag är riktigt tacksam över detta.

Nu försöker jag hålla mig varm här i Kina då det är riktigt kallt här nu, det snöar t.o.m nu så det är AC dygnet runt. Dom har heller inte någon isolering så värmen försvinner i princip bara ut så jag får passa mig. Men håll tummarna för att mina testresultat på söndag visar bra så kommer jag hem till jul:)

Jag trivs jättebra i Kina, det är ett fantastiskt land på många sett, men nu efter omständigheterna så ska det bli skönt att komma hem:)


RSS 2.0