Water city

Innan jag blev dålig så passade några i vår klass på att göra en liten klassresa. Vi anmälde oss till en buss-tour ut till Water city, vet inte va det kinesiska namnet är. Men det är iaf, liknande venedig fast i Kina. Riktigt mysigt ställe och hade gärna spenderat mer tid där. Touren hade fler stopp inplannerat och vi märkte snabbt varför. Dom tog oss till en silkesfabrik, där vi kunde få köpa täcken. Dom tog oss även till ett ställe där dom sålde Jade-smycken, varpå det billigaste var runt 30.000:- och det dyraste uppåt miljonen. Så resterande delar av touren var riktigt meningslöst. Men vår tid i watercity var definitivt värt det. Riktigt vackert och vi passade även på att hyra en båt som tog oss runt i klassisk kinesisk stil i 20 minuter. Har folk vägarna förbi är det klart ett ställe som skall besökas.



Har även några egna bilder från detta, men eftersom jag är sjuk har jag inte orkat ladda upp bilder på några dagar:(

Time to stop being sick and be awesome instead

Ja som rubriken lyder så är jag sjuk, men väldigt trött på att vara sjuk. Det har gått i vågor, och innan denna helgen trodde jag mig vara i såpass bra hälsa att fick jag bara sova ut så skulle jag va helt frisk nu på måndag. Men va fel jag hade! Ne igår kväll så blev jag så svag i benen att det var läskigt, kändes som växtvärk och jag blev jättevarm och trött. Sen började jag frysa mer än jag gjort på flera år. Så jag antar att jag åkt på en kraftigare feber. Vaknade upp idag med samma symptom, benen bär mig inte längre sträckor så har vart hemma i sängen större delen av dagen med undantag att gå ut och äta i vardagsrummet. Som tur var har Chi-tak vart snäll och hjälpt mig med varmt vatten, lite medicin och handlat mat, vilket är väldigt uppskattat.



Dock har jag nu tagit kinesisk medicin som verkar påminna en hel del om alvedon, febernedsättande, mot huvudvärk och annan värk. och det har funkat okej. När jag tar medicinen blir jag tokvarm efter några minuter och svettas så jag skulle kunna hålla i ett mindre OS i vattensport. Efter denna period så kommer den perioden där jag inte har ont och känner mig rätt okej förutom att jag är väldigt trött. Efter denna perioden så kommer kylan, det är då jag fryser så jag spänner mig tills jag är öm i hela kroppen.

Det låter inte så bra, jag vet, och är jag inte bättre imorgon så går jag till sjukhuset. Jag har även folk från klassen (kineser) som vill hänga med mig och hjälpa mig så det kommer gå bra. Men jag hoppas helt enkelt på att vara bättre imorgon.


Andra resturanger, bättre resultat

Det har vart ett tag nu med lite mer matupplevelser, nämnde innan om Golden Jaguar. Men nu har vi även testat ett Tapanyaki (vet inte alls hur det stavas) ställe som nog kan vara den bästa matupplevelsen jag haft sen jag kom till Kina. Det kostade ungefär lika mycket som Golden Jaguar och även här var det buffé och "all you can drink"

Här så var resturangen fin, fräsch och allt var väldigt proffsigt. Man satte sig ner och kocken steker allt framför ögonen på en och allt är som en liten show, kan säga att jag nog aldrig sett så vassa knivar:) Maten varierade alltifrån sushi i början till lax, ostron, lamm till grönsaker och allt smakade suveränt. Jag var själv lite överväldigad över det faktum att allt smakade bra, och det ledde till att jag blev så mätt att jag kände mig som en boll resten av kvällen. Sen drack vi en del japansk Saké också vilken var en fräck upplevelse, nu kan jag stoltsera med att jag har testat det som dem dricker i alla animé serier:)

Jag ska inte skriva mer om detta stället utan jag slänger upp lite bilder istället, och även denna gången är det från Marikas kamera. Tur att någon är duktig på att ta bilder:)














Mer dyr mat uppdatering

Jag nämnde i tidigare inlägg att vi åkte till en lite dyrare resturang som heter Golden jaguar. Jag tänkte börja detta inlägg med att skriva lite om detta. Jo denna resturang skall vara känd bland annat för att dom serverar över 800 olika rätter eller dylikt. Detta var inte en besvikelse, för när vi kommer dit så verkar detta stämma. Dock va annat med resturangen en besvikelse, det första var nog själva resturangen..

Vi hade alla ganska höga förhoppningar på stället, och det kändes nästan som att äta i en snabbmatskedja, kanske inte riktigt så illa, men det va inte mer fancy än så. Det andra var maten, det fanns otroligt mycket mat, av olika sorter och en hel del exklusivt. Men vissa saker smakade som om det inte hade tillagats riktigt medan andra saker inte smakade bra helt enkelt. Det fanns såklart en del saker som gick att äta men överalag så var vi besvikna över vad vi fick betala för. Trots detta så slänger jag upp lite bilder från resturangen men det blir nog inte mer vistelser dit. Vill tillägga att det godaste var Hägendas-glassen man kunde hämta som efterätt:)

Ska även tillägga att det är Marikas bilder som jag använder då jag själv inte hade kamera med. Tack Marika









Inlämning gjord och dyr dyr mat

Nu är arbetet jag beskrev tidigare klart, utskrivet, paketerat och inlämnat. Nu får man bara hoppas att innehållet är tillräckligt bra. Blev tillslut 17 sidor och jag tror jag ska ha fått med majoriteten av vad som skall vara med iaf.

Men men, det får jag snart reda på:) Vad som händer nu är att man har några dagar då det är lugnare i skolan. Vilket jag ska försöka att använda till att bli fri från min förkylning. Jag har åkt på en redigt jobbig sådan och försöker mitt bästa att bli av med den. Det är nu man testar huskur efter huskur med blandade resultat, och när det faktiskt såg ut som jag skulle bli helt bra, ja då vaknar man upp dagen efter och är tillbaka på ruta ett, snacka om ironi.



När jag ändå är inne på lite gnäll, så vet jag inte hur detta har gått till men jag har blivit myggattackerad. De senaste dagarna, trots att myggorna borde vara döda vid det här laget, så har dom attackerat mina händer och armar. Jag kan nog räkna till nästan 10 bett totalt. Hur detta kommer sig vet jag inte, och varför just nu? Man börjar smått undra om det har smidigts en idé bland myggorna om en svensk buffé vid namn Mikael.

Utöver detta så hade vi i Chinese Culture klassen en mästare som besökte oss. Han är en person som läser tecken, beräknar, kikar på historia och krafter. Med hjälp av detta råder han företag och personer till olika saker. Han var i vår klass häromdagen för att visa oss hur detta funkar och ge oss en inblick i detta. Man kan kalla honom spågubbe och var och en kan avgöra själva om det är något att lyssna på, eller om det är hokus pokus.

Jag testade mig iaf hos honom och fick 3st riktigt gamla kinesiska mynt. Dessa fick jag sedan skaka o kasta ner, och vilken sida de landade på sa olika saker till honom om mig. Denna procedur gjorde jag 3 gånger och sen fick jag uppge när jag va född och vilken tid på dygnet. Med hjälp av detta kunde han avläsa en del generella saker, det första han sa var att jag var en försiktig person. Försiktig i den mening att jag alltid tänker till, funderar på saker innan, och han nämnde även att jag är en emotionell person.

Vidare fick jag ställa en del frågor som jag ville ha svar på och jag frågade om jag kommer gilla mitt framtida jobb. Han svarade efter en del kikande att jag har genomgått en stor förändring när jag var 21, och att om jag håller mig inom en teknisk branch så kommer jag göra fin karriär. Men karriären kommer inte komma igång på riktigt förän jag är 26 år. Det jag också borde göra är att ta patent sa han, på vad vet jag inte, men han rådgav mig att i framtiden ta patent.


Han nämnde även att det var några saker jag borde uppmärksamma, problem som kan uppstå, men som inte behöver uppstå alls om jag ser till att tänka på dem. Det första var mitt förhållande, my marriage som ha sa. Iom min karriär så finns det risk att jag kommer försumma min fru, och att hon kommer behöva mer känslor och engagemang om jag faller för hårt in i min karriär. Detta var dock nått som inte kommer hända sålänge jag "pay attention to it"

Den andra saken var, min hälsa. Han sa att jag kommer ha god hälsa, och att jag ska njuta av den. Dock efter jag fyllt 40 så får jag börja vara uppmärksam på mitt hjärta. Inte för att det skulle slå snabbt, utan snarare långsamt om jag inte uppmärksammar detta. Och även här är inte detta nått problem om jag bara se till att "pay attention to it" 

Detta var väl allt jag fick ut av denna mannen, vill man tro på det så får man, vill man inte så behöver man inte. Jag vet inte själv vad jag ska tro, intressant var det iaf. Samtliga svar är något som skulle kunna passa in på de flesta människor men samtidigt så vore det intressant om det stämmer. En karriär låter ju inte fel i många öron.
Vad som händer nu är dock en annan femma.

Snart, om ca 40 minuter så skall jag, Chi-tak, Malin och Marika ta oss bort till en resturang som heter Golden Jaguar som tydligen skall vara riktigt bra. 5stjärnigt hotell ska den ligga i om jag förstått rätt och det skall vara en enorm buffé som man ska testat på iaf en gång under sin tid här. Dock så kostar det väl i runda slängar över 300:- och i Kina är det sjukt mkt pengar för mat. Men det ska bli en upplevelse!

Sist ska jag bara tillägga att jag har inte vart i närheten av den stora branden här i Shanghai. Dock så bodde 2 klasskamrater till mig 100 meter ifrån den brinnande byggnaden och kunde indikera på att det inte var en vacker syn. Dock så är vi iaf säkra och jag hoppas att så många som möjligt klarade sig.

Hoppas det är kanon med alla där hemma, hört att det skall vara ganska kallt och om det är till någon tröst så börjar det bli skitkallt här med:) ha det gott!

Dags igen!

Nu va det alldeles för längesedan ett inlägg kom här tycker jag. Varför nu detta kanske folk undrar, jo det är så enkelt att tiden har varit knapp. Det som händer i mitt liv just nu är att skolans uppgifter skall in, arbetena ska bli klara och man måste lägga energi på pluggandet. Jag får dock erkänna att mängden tid man måste lägga ner inte alls går att jämföra med den i Sverige, vi glider igenom lektionerna men det gör också att man skjuter upp saker.



Så nu sitter jag och jobbar på arbetet i Media relations management som skall in på måndag. Vilket ser riktigt ljust ut faktiskt då jag redan fått gjort större delen av det idag! wohoo!. Tråkigare är dock att jag dragit på en en riktig förkylning. Har under tiden här vart skonad från det mesta sådant men nu kommer den. Så det blir en c-vitaminkur för min del framöver.

Lancia från Sverige var förbi också och hennes vän Kasper, mötte upp dem i tisdags och vi rände runt lite på stan och åt, shoppade samt avslutade kvällen på Windows scoreboard med lite mat och någon öl. Trevligt som tusan att dom tittade förbi och hoppas att deras flyg tillbaka till Sverige gick smidigt.

Just i detta nu sitter jag och klunkar varmt kaffe i hopp om att min hals ska shockhelas, men det ser ut som jag får harkla mig igenom denna kväll. Vi ska nämligen ut ett bra antal människor på barbequebuffé. Vilket man inte kan missa även om man är en smula krasslig. Mat är väl ändå en del till att bli frisk;)?

Har lite andra saker att ta upp också men sparar lite till nästa inlägg som skall komma snabbare denna gången:) Ha det bra sålänge!

Otur och frustration men trevligt besök

Ja som vanligt hintar rubriken om vad som kommer vara i inlägget och detta inlägget kommer inte vara helt utan elände. Det började igår, jag har fotbollsträning på måndagar och då behöver man fotbollskor (oväntat). Så jag ger mig ut och skall köpa ett par där jag fått tips om vart dom ska ha. Jag ska tillägga att jag bor i Shanghai, vilket har köptcenter vart man än kollar så det borde inte vara svårt.

Efter att ha blivit runthunsad av folk som säger sig veta vart det finns så har jag spenderat 2.5 timmar av ren frustration i att gå mellan butiker för att få ett "ne vi har inte det tyvärr, men dom har nog det" Jag pratar om fotbollskor, vilket man tycker sig vore lätt att hitta i tex, Nike, Adidas, eller varför inte FIFA-butiken. Men nej det va riktigt svårt. Tillslut så i en av Nike-butikerna så hittade jag ett par grusskor.

Men det slutar inte här, när jag väl sen anländer till träningen så är den inställd, varpå dom bygger om planen till en stor scen. Så där står jag och undrar hur man på snabbast skonsamma sätt kan rasera en hel stadium.

Tyvärr så fortsatte den här oturen med sig till idag då jag tappade mitt silverhalsband. En silverkedja jag haft runt halsen från och till i 8 år nu. Den var på mig som alltid i morse men någonstans under dagen har den försvunnit från min hals. Vet inte hur, vet inte när och vet inte var. Så silverhalsband, Rest in peace!



Nu till något trevligare, nu i dagarna anländer Lancia till Kina! Lancia är en jädrigt trevlig tjej som jag haft turen att träffa under tiden jag spela counterstrike. Lancia är skribent för kanske den största nyhetshemsidan i världen när det kommer till counterstrike och skall till Kina för att delta på evenemanget WEM som annordnas här i trakterna. Så det ska bli riktigt kul och träffa ett bekant ansikte och det kommer säkert bli otroligt skoj, good times!





Nu har jag precis vart och köpt toapapper, ägg och juice, och nej, det finns ingen kombination där. Allt fattades i lägenheten bara:) Men nu är det dags för lite kaffe och fortsätta njuta av kvällen, Tjao

RSS 2.0