Kulturkrock under ledigheten

Jag ska nämna några rader om en insident jag var delaktig i under dagen. Det är så att idag skulle vår städerska komma hit och städa (oväntat att det är hennes första syssla va) För övrigt kommer jag aldrig vänja mig vid tanken att en städerska kommer och städar åt en. Det känns fortfarande sjukt löjligt att inte städa själv. Och nu kommer min mor hosta och undra vad som flugit i mig som skriver så. Men jag börjar bli en aning gammal att det är dags att skärpa sig:)

Till saken då, är att jag som en god människa tänker att jag ska underlätta för städerskan och flyttar min smutstvätt och lägger den på sängen. Jag flyttar även upp mina skolådor och påsar från golvet till sängen för att hon lätt ska komma åt ytorna. Såhär går min tankegång och hela meningen var att vara snäll mot städerskan. Hur detta uppfattades var inte alls som jag väntade mig:)



Jag sätter mig i soffan och tar fram datorn när städerskan kommer ut till oss och småskrattar lite glatt med min skräppåse och påse med flaskor i handen. Jag har ingen soptunna på rummet så använder en påse, och gillar inte att slänga alla petflaskor i sopporna bla bla bla. Hon kommer ut med påsarna och börjar förklara saker jag inte alls kan förstå, dock förklarar Chun som är hemma hos oss vad hon säger. Det hon försöker förklara för mig är att det är ju dumt att lägga all sin smutstvätt och skräppåsar i sängen. Där ska jag ju sova, och skräpet borde jag ju inte spara på. Kläderna borde jag ju vika ihop och lägga undan för tvätt:) Vilken knasig filur jag verkar vara och så ler hon och skrattar lite roligt:) på ett lite sådär moderligt sätt:)

Så hur jag än försöker vara snäll så kan det här i Kina få sådana baksmällar:) nu tror hon att jag är en riktigt knasig filur som sover med skräp och smutstvätt i sängen när allt jag ville var att underlätta hennes jobb:) Man kan inte alltid göra rätt:)



Nu är det iaf slut på helgen och imorn är det skola igen. Ha det gott allesammans!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0